NLcom ICT Solutions/Squash Maastricht – Grant Thornton Victoria Rotterdam, oftewel Maestreg uit.

De tweede wedstrijd van het seizoen was tegelijk in het “verre buitenland”. Uw team manager was er niet live bij, maar trouwe Victorianen Johan Camps en Ninke Terwarie (beide toppertjes) deden life witness appen per gespeeld punt.

Van te voren hoopte Victoria op de winst maar dat alles crescendo zou verlopen was eerlijk gezegd niet ingecalculeerd.
Als eerste speelde op 2 Renan tegen het Nederlands talent Rick Penders (Rick heeft tijdens het afgelopen NK Stevie nog overtuigend verslagen).
Het grote verschil was dat Renan vrijwel foutloos speelde en alles ophaalde en dat Rick goed spel afwisselde met 4-5 unforced errors achter elkaar. Kenners weten dan al dat win je never niet nooit. Basis van winnend squash spelen is namelijk minder fouten maken dat je tegenstander. Het klinkt logisch maar het is oh zoooo moeilijk. De wedstrijd ging redelijk gelijk op, maar op de cruciale momenten maakte Renan simpel geen enkele fout …dan is het kwestie van afwachten en doorspelen. Redelijk simpele 3-0 overwinning dus voor Renan.

De tweede wedstrijd ging tussen Stevie en Thijs van de Pluijm (zoon van Eric, centrum eigenaar en 3x nationaal kampioen). Stevie begon als 2e vanwege drukke werkzaamheden en late aankomst (problemen bij de douane).
Thijs was vol energie maar tegen een ervaren rot als Stevie, ook al had hij er al werkdag van 10 uur op zitten, is het moeilijk spelen. Stevie brengt zoveel ervaring op de baan en speelt bij vlagen teveel toverballen. Enkel in de eerste game kon Thijs het beetje bijhouden maar daarna won onze clubcoach met overmacht de andere 2 games. Simpele 3-0 voor Stevie en Victoria had de winst al op zak voor deze avond.

Dat gaf Piëdro rust en geen enkele druk om tegen Simon Park (Parkey) voluit te gaan. De vorige keer dat ze tegen elkaar speelden won Parkey maar gister kwam de voormalig nummer 3 van de wereld er niet aan. Hij werd puur op tempo en snelheid geklopt door onze kopman.
Piëdro klopte met uitstekend spel binnen 45 minuten zijn tegenstander en zorgde dat Grant Thornton/Victoria Rotterdam de volle 12 punten pakte!
Dat betekent dat we momenteel tweede staan op de ranglijst omdat Meersquash (ook) vrij onverwacht 11 punten pakte bij nieuwkomer Dordrecht (in de laatste partij match ball overleefd en dat scheelt zomaar 4 punten extra)
We liggen op koers (zie teletekst pag 647) en 6-11 komt Dordrecht op bezoek, zover ik nu weet komen ze sterk. Dat worden dus weer mooie wedstrijden.! U bent bij deze uitgenodigd (agenda pakken) om te komen kijken!