Victoria- Drachten, 11 oktober 2017, start Eredivisie in Kralingen. 

Ook dit jaar doet Victoria wederom mee in de Eredivisie. Het was gezellig druk op de tribune en nieuwkomer Drachten had zelfs een eigen camerateam meegenomen zodat men alles kan streamen en naderhand analyseren (Tip?).

Joris Wager – Thijs Roukens 0-3

Op drie begonnen Joris  en (jeugdtalent)Thijs Roukens de squashavond. Thijs nam het initiatief en stond het eigenlijk de hele partij niet meer af. Onze Joris liep achter de squashfeiten aan. Geen strakke lengtes en harde drives om het Tijs echt moeilijk te maken. Joris stond vrij snel 9-4 achter maar door slordigheden van zijn opponent werd het wonder boven wonder 10-10. Als…ja als.. maar helaas geen als op de woensdagavond. Thijs won de eerste 12-10. En de overige twee games kwam Joris er vervolgens niet meer aan te pas. De eerste pot van het nieuwe seizoen werd (kansloos)met 3-0 verloren. Leermoment?

Joel Makin – Mahesh Mangaonkar 3-1

Daarna was het de beurt aan de nummers 1. Joel Makin (Wales) voor ons tegen Mahesh (India nr 2).

Duidelijk was waar te nemen dat Joel uit de school van David Evans komt. Geen fratsen en alles wordt in hoog tempo opgehaald en strak naar achteren gespeeld. De energievoorraad (hint voor de nieuwe minister bij Rutte 3) van de tegenstander wordt langzaam verbrand. Mahesh kon doen wat hij wilde, mocht zelfs de derde game winnen maar kon in de vierde game geen potten meer breken en was compleet leeggespeeld. 3-1 voor Joel, solid. Aanwinst voor het team, leuke gozert. Stand 1-1.

Piëdro Schweertman Roee Avraham

De laatste wedstrijd ging tussen onze Piëdro (fit en hongerig) tegen (voormalig Victoriaan)Roee. Roee had heel zijn familie laten overkomen maar misschien was dat niet zo’n goed idee voor gister.

Pië deed wat de nummer 1 van Nederland behoort te doen, de punten binnenhalen. Zakelijk en gedecideerd. De tegenstander kon enkel duimen dat wanhoopsballen een paar puntjes zouden opleveren. Het verschil was veel en veel te groot. Na 25 minuten had onze captain de eerste winst van het seizoen binnengehaald. 3-0 Voor hem en 9-4 voor het team!

Heren 1 doet mee en hoe.

 

John de Paauw