Victoria verslaat MeerSquash in een bloedstollende wedstrijd

22 november 2017 werd een squashavond om niet snel te vergeten trouwe lezer dezes. Een volgepakt uitverkocht huis deze herfstavond in Kralingen.

 

Joeri Hapers – Bart Ravelli 3-2

De avond begon met Joerie (onze Vlaamse trots) tegen Bart Ravelli (vaste waarde Nederlands team). Bart startte met gedecideerd strak spel waar onze Joerie vele kilometers tegenover stelde. De turbodiesel van Joerie wordt blijkbaar pas warm na 110.000 baankilometers lijkt het (sommige leden van Vic ruilen dan hun Beierse Bolide in voor een elektrische haarkruller van een Amerikaans merk, maar dit terzijde, snik)

Het spel van Joerie impliceert dat er ook veelvuldig foutjes worden gemaakt maar omdat de kilometervergoeding dit neutraliseert werd het na 65 minuten 2-2 in games en stond het in de vijfde 9-6 voor Bart, met twee spelers die geen boeh of let konden roepen. Bart had net een zwaarbevochten punt binnengehaald en mocht serveren voor pre-matchbal. Wat ik in 15 jaar niet bij een prof heb gezien (wel bij u en ondergetekende vele malen per week)….Bart sloeg de service uit! Stand 9-7 voor Bart maar wel compleet de weg kwijt. Joerie won vervolgens vrij simpel 4 punten op rij en de eerste wedstrijd van de avond. Les 1: nooit de service uitslaan bleek de gamechanger te zijn.

Cameron Pilley – Paul Coll 2-3

Toen ging het avondje squash echt beginnen, Ozzie tegen Kiwi. Cameron tegen Paul Coll. Een re-match van 3 jaren geleden (weet u nog wel?) Maar Paul is ondertussen wel de nummer 9 van de wereld geworden. Dat was gister wel te zien. Ongelooflijk alles, werkelijk alles werd door hem opgehaald en met rente teruggeslagen. Paul won de eerste na 20 bloedstollende minuten. Cameron won vervolgens de tweede, was ook noodzakelijk en het publiek steunde hem waar nodig (ook de huidige competitieleider deed verbaal regelmatig een duit in het zakje).

Paul won de derde en kreeg in de vierde (vele aaahs en oehsss verder) matchball 10-8….toen richtte de Ozziegladiator zich op en pakte 4 punten op rij. Stand 2-2 na 70 minuten. Klamme handen, opkomende eczeemplekken, nagels die te kort waren om te worden afgekloven en de vijfde game kon beginnen. Het werd 9-9 en Cameron kon geen kangoeroe van een koalabeertje meer onderscheiden, zo moe na 82 minuten squash op wereldniveau. (jonge vaders maken korte nachten) Een tin van Cameron en een mooie cross van Paul zorgen dat Meersquash de stand op 1-1 bracht. Maar wat een match hadden we gezien.

Piëdro Schweertman – Tim Weber 3-2

De laatste wedstrijd kon beginnen, wie zou de winst gaan pakken? Onze Pië tegen Tim Weber. Onze kampioen begon voortvarend en pakt al snel de eerste game. Snel klaar dacht u? Mis. In de tweede en derde game was Pië de focus compleet kwijt en dat kun je je tegen Tim niet veroorloven. Tim kwam 1-2 voor en zouden dan toch onze squashvrienden uit Hoofddorp met de winst….? Mooi niet dacht Pië. Luctor et emergo weet u nog.  Pië kwam in the zone (sommigen van ons weten niet waar die plaats ligt) en maakte het karwei professioneel en met fraai squash af. 3-2 voor onze kanjer en Victoria won de topavond met 11-7!

Het toegestroomde publiek was de grote winnaar gister 22-11-2017. Het smaakt naar meer!

Tot snel op de baan, Hup Victoria!

John de Paauw