Victoria pakt een drietal games, eindstand 12-3 voor Poort80/MAX

Na een moeilijk seizoen stond Victoria op de zesde plek in de eredivisie, net boven Poort80/MAX. Na een gezellige rit met Nathalie kwamen we aan bij MAX op het industrieterrein in het verre Beverwijk. De familie Maas kwam even later ook binnenwandelen, waardoor er toch nog een klein Victoria fanclubje aanwezig was.

Victoria kwam met de Nederlandse en Belgische top, maar Poort80/MAX had snode plannen!

Roberto Kalshoven – Joris Wagenaar

Op drie startte onze Joris tegen ex-clubkampioen Roberto. Joris stapte volledig uitgerust door alle file die hij vanuit Tilburg had mogen genieten super gemotiveerd de baan op. Roberto speelde voor zijn thuispubliek. Hij was een beetje geprikkeld door het recent verliezen van het clubkampioenschap bij Max en ging daardoor meteen in een sprint uit de startblokken en won de eerste game. Joris richtte zich weer ferm op en pakte de tweede game met 11-7 terug. Beide spelers hebben een vergelijkbare speelstijl en zijn erg aan elkaar gewaagd. In de vorige tweestrijd had Joris Roberto verslagen. De derde game ging over en weer en viel licht uit in het voordeel van Roberto met 12-10. Joris kwam in de vierde game ijzersterk terug en pakte die met 11-7. Een vijfsetter dus: Het publiek moedigde de spelers luidkeels aan. (iets wat op de baan niet de horen was door de geluidsafdichting ter plekke). De vijfde game ging gelijk op tot 4-4, waarna Roberto ineens een eindsprint trok naar de overwinning met 11-5. De eerste overwinning voor Poort80/Max met 3-2 stond op de borden.

In de pauze was iedereen in het publiek via Snapchat vrienden geworden met Joeri Hapers én de gezusters Maas en konden we beginnen aan de ‘showcase-wedstrijd’ van die avond.

Iker Pajares Bernabeu – Piëdro Schweertman

Op papier zou dit een lastige worden: De nog jonge 22 jarige Spaanse Iker staat PSA ranking 57, en moest in de Spaanse Nationale kampioenschappen alleen onze welbekende Borja Golan voor laten gaan. We weten echter allemaal dat onze regerend landskampioen Piëdro topfit is en wel vaker voor een verrassing heeft gezorgd. We gingen er eens goed voor zitten!

Piëdro startte gedisciplineerd zoals altijd en na de eerste paar ballen was het wel duidelijk, dit zou een partij worden op topniveau. Lange rally’s, superfitte spelers, mooie shots, geweldig! De eerste game viel in het voordeel van Iker met 11-5. Nog niets aan de hand. De tweede game ging helemaal gelijk op. Het bezoekend publiek uit Rotterdam zag in de tweede game dat onze Piëdro nu ineens de formule in handen had om Iker het lastig te maken. Het spel ging gelijk op, en viel nipt in het voordeel van Iker met 12-10. Versterkt door zijn tactiek in de tweede game zette Piëdro door in de derde game en pakte die overtuigend met 11-5. Zou dit dan de winnende tactiek blijken?

Iker voelde echter dat hij nog maar één game nodig had voor de overwinning en startte de vierde game met veel zelfvertrouwen. Helaas lukt het Piëdro niet om met zijn gameplan Iker goed onder druk te zetten. Met een prachtige speelstijl trok Iker de (eind)overwinning naar zich toe door de laatste game met 11-5 te winnen. Maar los van de uitslag: wat een prachtige wedstrijd hebben we gezien!

Jens Schoorl – Joeri Hapers

De derde wedstrijd was niet meer van belang voor de beslissing. Onze Joeri Hapers zou het opnemen tegen de Duitse Jens Schoor. Joeri heeft nog steeds ambities om zijn PSA ranking verder omhoog te brengen en traint en speelt volgens een bijbehorende schema. Chapeau!

De wedstrijd kende qua speltype twee uitersten: speelt power-shots met veel skills, waarbij hij zoveel mogelijk domineert. Joeri heeft ook mooie shots, maar speelt veelal reactief maar supersnel en kan in principe elke bal ophalen.

Het geluk zat in de eerste en tweede game niet met Victoria mee beste lezers. Ballen in de nick, in combinatie met een scheidsrechter die af en toe wat willekeur erin gooide. Dit zorgde steeds dat Joeri de games ‘net niet’ pakte. Jens stal deze onder de neus van Joeri vandaan met 11-9 en 11-8. Een bijstelling van het ‘gameplan’ van Joeri mocht ook in de derde game niet baten, waardoor ook deze naar Jens ging met 11-4.

Door het blokken van Joeri en het doorlopen van Jens kreeg Joeri  in de 3e game een botsing met Jens welke niet te vermijden leek. Ondanks dat dit incident geen reden voor de scheidsrechter was om op te treden was het voorval geen reclame voor eredivisie squash.

Daarmee pakte Poort 80/MAX 12-3 toch de eindoverwinning en ging daarbij Victoria voorbij.

Op 9 mei 2018 speelt Victoria alweer de laatste Eredivisie wedstrijd thuis tegen Match Amsterdam. Voor Victoria zullen Piëdro Schweertman, Joeri Hapers en David Evans spelen en de verwachting is dat Match sterk zal spelen. Het beloof dus een prachtige avond te worden als afsluiting van dit seizoen.

Het bestuur nodigt u allen uit te komen kijken, alle aanmoedigingen zijn dit seizoen welkom!

Johan Camps