Joris held van de avond, eindstand 11-3 voor Dordrecht

De dag na het Heerlijkavondje stond de Beierse bolide op de afgesproken tijd voor alweer een Heerlijksquashavondje. De koploper van de Eredivisie wachtte op ons in Dordt (geografisch bezien zeg maar baan 14 bij Vic). Om te beginnen met een overheerlijk buffet (sponsors en vips only). Predicaat beste gastheer/vrouw is zeker voor onze Dordtse squashvrienden! Vervolgens verplaatsten wij ons naar beneden waar het squashspektakel zou moeten gaan plaatsvinden. Een spektakel werd het.

René Mijs – Joris Wagenaar
Joris held van de avond met zwaar bevochten 2-3 winst

Op drie startte René Mijs tegen onze Joris de ouverture. Leeftijdsverschil 10 jaar en nog nimmer had Joris in het echie gewonnen van René. De wedstrijd begon en binnen een mum van tijd won Joris vrij makkelijk de eerste game. Opwarmproblemen voor René blijkbaar want in de tweede won hij vrij simpel. Stand 1-1. De derde begon en Joris kwam vrij snel 6-0 voor. Zou het dan kat in het Dordtsebakkie gaan worden…zenuwen en druk traden toe op de baan…10-10 en 12-10 voor René. Zo jammer. Ondertussen had Joris in deze 3 games tevens de marathon gelopen, kilometer heffing of niet! In de vierde deed Joris wat hij in de eerste zo goed deed en won, stand 2-2. Wat er in de vijfde allemaal gebeurde, foutenfestival op prachtwinnaars, vermoeidheid het was allemaal met eigen ogen waar te nemen (Trudy moest soms extra slokje voor de zenuwen nemen). Het werd 9-9…en toen, ja toen…onze Joris verslaat René met 11-9 en dus 3-2! Held van de avond en maand december!

 

Mathieu Castagnet – Piédro Schweertman
Pië geeft 110% maar verliest toch met 3-0

Vervolgens de nummers een, Mathieu Castagnet tegen Pië.  Mathieu was nog steeds wat teleurgesteld vanwege het mindere resultaat op het WK landen (druk van spelen in gastland was er mede debet aan zei hij). Het verschil op de baan was zichtbaar vanaf het moment go, waarde lezer. Pië kon zich niet of te weinig aan de druk ontworstelen, hij gaf 110% zoals altijd maar Mathieu was ijzersterk en onvermoeibaar vast. Gister was er geen kruid(noot) tegen op gewassen. Snelle 3-0 voor Mathieu.

Lucas Serme – Evan Williams
Williams komt sterk terug in de derde maar helaas toch 3-0 verlies

De derde wedstrijd moest de beslissing gaan brengen en onze (stille)hoop was dat Evan Williams de winst zou gaan meenemen voor Victoria. Maar Lucas Serme besliste anders. De eerste twee games overklaste Lucas Evan compleet (qua wereldranking normaal). In de derde op 10-8 voor Lucas rechtte onze Kiwi zijn rug en werden er rally’s voorgeschoteld, ongelooflijk. Publiek hield zijn adem in (om zuurstof uit te sparen voor de spelers). Evan kroop na rally’s van 80-90 slagen terug (waarom dit niet in game 1 en 2 gedaan?). Het werd 10-10 zou het dan toch? Helaas helaas met de laatste aangesproken krachten won Lucas 12-10 en de wedstrijd.

Dordt en het publiek waren de grote winnaar gister. Plus onze Joris natuurlijk.

Dit seizoen is het met het roeien met de spaarzame euroriemen die Vic heeft toch mogelijk topsquash te bieden!

Op 20-12-17 de laatste competitie wedstrijd van 2017 thuis tegen Beverwijk. Het bestuur nodigt u uit te komen kijken.

John de Paauw