Jeugdtraining

Jeugdtraining
De SJR verzorgt op de zaterdagochtenden van 09:00 uur tot 11:30 uur training voor jeugdleden van Victoria Squash Rotterdam voor elk niveau vanaf 6 jaar tot en met 19 jaar. De jeugdspelers worden afhankelijk van het spelniveau ingedeeld in groepjes van 3 à 4 personen.

De jeugd dient om 09:00 uur aanwezig te zijn om op tijd gezamenlijk aan de warming up te beginnen. Na de warming up start de training in je eigen groep en krijg zoveel mogelijk les van je eigen trainer.

Squash is een intensieve sport en een goede conditie is erg belangrijk! Daarom is conditietraining een onderdeel van de trainingsbijeenkomsten. Eén keer per maand wordt de conditietraining gegeven door een professionele trainer.

Wat heb je er voor nodig?
Sportkleding uiteraard! Je zal van het squashen het erg warm krijgen. Daarom is het dragen van een poloshirt of T-shirt met korte broek vaak al voldoende. De zolen van de sportschoenen mogen niet afgeven op de baan. Dit wordt non-marking genoemd. Tijdens het squashen loop en draai je alle kanten op het is belangrijk dat de sportschoenen passend zijn en geen speelruimte geeft aan je voeten. Aan de trainer kan je om advies vragen.

Het dragen van een squashbril is verplicht! Dit is voor je eigen veiligheid. Je staat immers met een andere speler op dezelfde baan en naast het slaan met een racket vliegt er ook een klein zwart rubberen balletje door de lucht. Veiligheid gaat boven alles. Hieraan zal je tijdens de lessen veel aan worden herinnerd. Toch kan het voorkomen dat je een balletje tegen je aan kan krijgen. Dan is het een fijn gevoel dat je ogen beschermd zijn door een squashbril. Je kunt deze in sportzaken of bij ons kopen.

Squash is een racketsport dus is het handig dat je een racket hebt. Wij hebben een aantal junior squashrackets die je van ons mag gebruiken. Als je zelf een racket aan wil schaffen kan je de trainer om advies vragen, we willen je er graag bij helpen.

En als laatste eigenlijk, het squashballetje. De SJR beschikt over verschillende soorten squashballetjes, afhankelijk van het spelniveau bepaalt de trainer welk type er voor de training gebruikt wordt. Bij de training hoef je geen balletje mee te nemen, die hebben wij wel. Het is natuurlijk wel handig om er een te hebben als je eens zelf wil gaan spelen op een ander moment. Balletjes kan je kopen bij de bar.