Was de toverdrank op?

Afgelopen zondag verloor Gaultier de finale van het WK squash in Manchester en gister verloren 2 Fransen in Kralingen. Toeval? Zou NSA het van te voren wel hebben geweten?

De eerste streekderby op Eredivise niveau werd gister alhier in Kralingen gespeeld beste Victoriaan. TV Rijnmond was er bij en a.s maandagavond kunt het het allemaal terugzien op uw 3D televisie.

De eerste wedstrijd ging tussen Stevie en Gabor. De voorspelling vooraf was de enige die is uitgekomen gister. Stevie had een wedstrijdplan en Gabor liep, behalve in de derde game, de hele wedstrijd achter de feiten aan. Stevie speelde met verve en elan en werd soms zelfs tikkie overmoedig. Maar hij kon het lijden. Kordaat en gedecideerd won hij de eerste 3 punten van de avond.

De glazen bol vooraf aan de tweede wedstrijd toonde een ander wedstrijdbeeld dan Live in 3D.

Wat vooraf als oh oh kijk uit werd gedacht (mea culpa beste lezer) bleek een klop-veeg en matpartij (in de goede zin van het woord) te gaan worden. Pie speelde met orkaankracht 12 en arme Lucas (geen toverdrank?) kon alle games tot 6-7 punten aanhaken voordat hij compleet werd omvergeblazen. Een hele knappe prestatie van onze kopman. Tegen een speler PSA 70 dik en dik met 3 -0 winnen. Zou de SBN dit ook te weten gaan komen? De winst zat al in de tas voor de avond. Toppie.

Daarna speelde Renan tegen René Mijs. Dat Renan (ook geen toverdrank) sinds zondag amper zijn bed had gezien, Gaultier had moeten troosten bleek zijn uitwerking niet te hebben gemist. Renan speelde als een natte Le Monde beste lezer. Geen enkel moment was er energie en creativiteit te zien. Stroop en verzuring in de benen en tel daarbij op de René op 110% speelde. Alles bleek te lukken en net goed te vallen bij de Dordtenaar. Het resultaat stond al na 13 vast voor de kennerJ. Zoooo jammer dat wij geen 100% score konden behalen….Renan verloor (nipt) met 2-3.

Eeerlijk gezegd had ik van te voren voor 11 punten getekend, maar ja, waarom iets laten liggen als het zo dichtbij is? Het mocht het net niet zijn. Maar met 11 punten zijn we medekoploper na 3 speelronden. Vic is dus dik tevreden tot nu toe.

Over 2 weken naar de huidige landskampioen, gaat u ook mee?

Ps Op marktplaats staat een glazenbol te geef

Zo staat het in het AD, koopt die krant

Wie stopt Victoriaanse trein?

Piedro Schweertman, Renan Lavigne en Stephen Cooke vormen vooralsnog een onoverwinnelijk trio in de eredivisie squash. Het drietal vormde steeds de basis van Grant Thornton/Victoria Rotterdam tijdens de drie tot nu toe gespeelde competitiewedstrijden en liep altijd winnend de glazen kooi uit. Woensdag versloeg het team van manager John de Paauw eenvoudig nieuwkomer Sport City Dordrecht: 11-4.

Over twee weken staat de clash met regerend landskampioen Esrein ’25 op het programma. De Paauw verklapt al dat hij in die cruciale wedstrijd in de strijd om de landstitel zijn opstelling zal wijzigen. Lavigne zal plaats moeten maken voor de sterker geachte Borja Golan.

Victoria had op het eigen complex in Kralingen nauwelijks twee uur nodig om de burenruzie in haar voordeel te beslechten. Clubtrainer Stephen Cooke toonde nog maar eens aan dat leeftijd geen vat op hem lijkt te hebben. De routinier versloeg in de eerste partij van de avond eenvoudig zijn tegenstander Gabor Marges.

Toen vervolgens Piedro Schweertman in sneltreinvaart over de Fransman Lucas Serme heen denderde (3-0), was het pleit reeds beslecht. Het duel tussen Renan Lavigne, Fransman in Rotterdamse dienst, en Dordrecht-speler René Mijs, die in het verleden jarenlang voor Victoria uitkwam, was dus om des keizers baard. Maar de twee zorgden wel voor een spektakelstuk, dat uiteindelijk in een zwaarbevochten 2-3 overwinning voor Mijs eindigde.

In de ranglijst lijkt dit seizoen elk punt belangrijk te zijn. Er volgen immers na de reguliere competitie geen play-offs meer. De Paauw: ,,In dat kader had ik liever met 12-3 gewonnen dan met 11-4. Ik had gehoopt dat Renan had kunnen winnen van René, maar hij kwam net wat kracht te kort. Het duel met Esrein? We hebben daar vorig jaar nipt verloren en hopen nu sportief revanche te kunnen boeken.’’

Grant Thornton/Victoria Rotterdam-Labee Group/Sport City Dordrecht 11-4.

Piedro Schweertman-Lucas Serme (Fra) 3-0 (11-7, 11-6, 11-6).

Renan Lavigne (Fra)-René Mijs 2-3 (11-7, 9-11, 9-11, 11-7, 9-11).

Stephen Cooke-Gabor Marges 3-1 (11-7, 11-4, 3-11, 11-4).

Zo staat het in Squashlife:

Piedro Schweertman was in Rotterdam de grote man voor Victoria. De linkshandige Nederlander speelde op positie één een uitstekende partij tegen de Fransman Lucas Serme. Schweertman begon als underdog aan de partij tegen de nummer 80 van de wereld, maar ging met een duidelijke 11-7, 11-5, 11-7 zege aan de haal. Eerder op de avond had clubtrainer Steve Cooke de thuisploeg al op voorsprong gezet middels een 11-8, 11-5, 3-11, 11-3 overwinning op Gabor Marges. In de slotpartij boekte Rene Mijs namens SportCity Dordrecht een knappe winstpartij tegen de Franse bondscoach Renan Lavigne. Het werd 7-11, 11-9, 11-9, 3-11, 11-9 voor Mijs.