Verslag nummers één en twee dames eredivisie: Victoria wint belangrijke wedstrijd van Zwolle

Vrijdag 2 februari: de grote kraker van de dames eredivisie.  Onze dames in een uitwedstrijd tegen Zwolle, de nummer 1 tegen de nummer 2. Alles was klaar en gereed. Het ongeveer gehalveerde budget ten opzicht van voorgaande jaren was op. Daar hoefde niet meer over nagedacht te worden.

Sanne Veldkamp kon niet spelen, verplichtingen in België. Daar hoefde ook niet over nagedacht te worden. Een keuze die tijdens de competitie in overleg met de manager Dames1 genomen was. Achteraf….mmmm.

De opstelling
Gelukkig konden Fleur, Juliette en Marjon wel spelen. Daarna kwam de vraag of Lianka of Carlijn opgesteld zou worden. Carlijn basis speelster Dames1, Lianka invalster Dames1. Moeilijke keuze!! Het managen van een team kent ook een moeilijke kant, zo bleek maar weer eens.Toch de knoop gehakt, dat moest natuurlijk. Lianka ging mee. Erg spijtig voor Carlijn die per definitie strijd voor wat ze waard is en zo hoort dat in Rotterdam!

Milenka vs Lianka: 2-3
In Zwolle kon Lianka als eerste aan de bak. Tegenstander Milenka was bekend, alsmede dat Lianka deze match normaal gesproken dik zou winnen. Dat zou erg goed uitkomen met de stand in het achterhoofd en tevens de wetenschap welke matches er nog op het programma stonden. Lianka oogde relaxed. Camera bleek aan te staan zodat op internet alles redelijk goed live te volgen was.

Na een makkelijke 1ste game, 1-0 voor Victoria. Lekker. 5 minuten later: 2-0. Gedachtes van de manager: Zouden we vanavond al kampioen kunnen worden?? Blijkbaar ging Lianka daar ook aan denken en ineens was alles anders. In no time: 2-1. Lianka  wat in de war. Bemoedigende woorden van manager en teamgenoten mochten niet baten. 2-2. Deze avond in ieder geval geen kampioen.

Lianka herpakte zich goed en kwam van ver. Hakken over de sloot en een glimlach met een vochtig oogje tot slot. 3-2 Victoria en op koers. Lianka een groot leermoment.

Daniek vs Juliette: 2-3
De nummer 2 was aan de beurt. Juliette tegen Daniek. 2 dames die nogal eens last hebben van stress op ongewenste momenten. Duidelijk ook nu weer. Daniek schoot goed uit de startblokken en Juliette was geheel de weg kwijt. In 15 minuten 0-2 voor Zwolle.

Met name de bemoedigende woorden van Marjon brachten de benodigde rust bij Juliette. Ander racket ( met name andere kleur en andere snaar, het blijven dames nietwaar?) en weer de baan op. Dat hielp en 1-2 werd genoteerd. Stress aan de andere kant, bij Daniek. Het kwam het spel niet ten goede. De spanning duidelijk wel. Stoom uit de oren van Juliette bleek ook op internet te zien bleek een dag later, zo vertelde Waldo, onze jeugdtrainer.

2-2. Juliette in de match, Daniek de kluts kwijt. Uiteindelijk 2-3 en Victoria op 2-0 voorsprong. Luxe positie!! Voor Juliette hetzelfde leermoment als voor Lianka.

Dagmar vs Fleur: 0-3
Dagmar Vermeulen, oud speelster van team NL had een paar weken geleden nog goed gespeeld tegen NL speelster Milja Dorenbos, Ede. Fleur had onlangs nog van Milja verloren, maar daar had meer in gezeten. De spanning die er was werd halverwege de 1ste game maximaal eraf gehaald. Fleur bepaalde de match. Dagmar moest werken, rennen en draaien. Dat trok ze duidelijk niet goed. Fleur speelde de match koelbloedig en zakelijk prima uit. 3-0 Victoria. Mooie win, goed voor de ranking punten van Fleur en Victoria op rozen.

Daphne – Marjon: 3-0.
Tot slot onze Marjon tegen jeugd speelster Daphne Timmer. De bak met ervaring tegen de toekomst. Marjon heeft al zoveel kampioenschappen met Dames1 meegemaakt, die laat zich niet meer gek maken. Echter leeftijd vs jeugd…. Het waren close games, maar Daphne was gewoon de betere. 0-3.

Marjon heeft gedaan wat ze kon op de baan. Buiten de baan is ze wederom van grote waarde gebleken in coaching naar de anderen. Mooie mix zo in het team!

7-12 winst voor Victoria
Victoria wint met 12-7 van de nummer 2. Zwolle heeft nog 2 wedstrijden te gaan. Victoria nog 1, tegen hekken sluiter Groningen. Onze voorsprong is voldoende.

Vrijdag 23 februari om 20:00 uur speelt Dames1 de laatste wedstrijd van deze competitie. Thuis tegen Groningen. 4 games zijn genoeg voor dit team om voor de 4e keer op rij kampioen te worden. Na 1x in de 1ste divisie als eerste geëindigd te zijn zijn onze meiden aansluitend 2x landskampioen geworden en de 3e ligt spreekwoordelijk voor het oprapen.

Komt u ook kijken, aanmoedigen en meevieren??!!