Spannende strijd om de vijfde plek

Woensdag speelt Victoria Squash thuis tegen Poort80/MAX Beverwijk. Victoria staat drie punten boven het team uit Beverwijk en dit mag in voetbaltermen dus een 6-punten-wedstrijd genoemd worden. De winnaar van dit treffen heeft de 5e plaats stevig in handen.

Gelet op de opstellingen van beide teams en de stand in de eredivisie wordt dit een spannende en interessante avond!

Datum: 20 december
Aanvang: 19.30h
Plaats: Victoria Squash Rotterdam

Opstelling

  • Nmrs 3. Stephen Cooke (#7 NL) – Roel Zwagerman (#53 NL)
  • Nmrs 1. Piedro Schweertman (#1 NL) – Jens Schoor (DUI, #85 PSA, #3 DUI)
  • Nmrs 2. Joeri Hapers (BEL, #172 PSA, #1 BEL) – Roberto Kalshoven (# 14NL)

Cooke – Zwagerman

Zwagerman speelde vorig seizoen tegen Victoria zijn beste wedstrijd en won toen verrassend van Yasser Fayez. De squashbaan van Victoria ligt hem dus wel. Hij mag het nu echter opnemen tegen een betere speler: onze ervaren en geslepen Stephen Cooke.

De al zeer lang in Nederland woonachtige, van oorsprong Britse, squashtrainer van Victoria staat erom bekend het spel fantastisch te lezen en daarbij prachtige shots te kunnen slaan. Ondanks zijn leeftijd (44 jaar) behoort hij nog steeds tot de top 10 van Nederland en Zwagerman (23 jaar) zal er dus alles aan moeten doen om Cooke hard te laten werken op de baan. Fysiek heeft Zwagerman een voordeel, maar op tactisch gebied en op het gebied van ervaring ligt dat voordeel duidelijk bij Cooke.

Een interessante clash waarbij Cooke op eigen baan een groot voordeel heeft. Wij verwachten winst!

Schweertman – Schoor

Nederlands kampioen Piëdro Schweertman is onlangs gestopt op de PSA-tour en heeft daardoor geen wereldranglijst positie meer. Voorheen stond Pie the Iceman op die wereldranglijst altijd rond de positie van Schoor, de twee kennen elkaar goed en zijn aan elkaar gewaagd. Een mooi affiche vooraf dus!

Wij voorspellen een erg interessante match met een licht voordeel voor Pie!

 

Hapers – Kalshoven

De 27-jarige Belgisch kampioen Joeri Hapers is een laatbloeier en maakt momenteel een goede periode door. Op de PSA-tour heeft hij een aantal goede resultaten neergezet en hij verkeerd dus in een uitstekende vorm. Kalshoven mag zwaar aan de bak. Ook Kalshoven liet in de vorige wedstrijd zien in vorm te zijn. Hij snoepte een game af van Nederlands beste squasher aller tijde Laurens Jan Anjema en maakte het hem zeer moeilijk. Of dit genoeg is om het Hapers ook moeilijk te maken zal woensdagmoeten blijken.

Wij verwachten dat Joeri zijn goede vorm omzet in een structureel hoog niveau in zijn squash. Ook deze match zien we met vertrouwen tegemoet.

 Stand Dunlop Heren Eredivisie

Punten Gespeeld
1 COULISSE/TWENTE 45 4
2 Labee Group/SportCity Dordrecht 45 5
3 MeerSquash 32 4
4 CS Drachten / Froconsur 29 5
5 Victoria Rotterdam 23 4
6 Poort80/MAX 20 4
7 Match 19 4